關於我自己

Hong Kong
因為OL生活平淡,所以最愛是閒在生活中享受生活,分享生活!至今,由平凡到晚晚的OT的OL到今日的自由接Job的Freelance Marketing同Blogger ,4年間試了不同的美容產品與療程,出席了不同的發佈會及聚會。透過這些機會,讓我可以在盡情地分享我如何在生活中享受生活。 其實要靚好簡單,享受生活也好簡單!

2013年8月18日 星期日

Brick Lane Gallery

近期好像身邊好多人都要食All Day Breakfast 同 Egg Benedict, 而大家都會去位於尖沙咀棉登徑嘅Brick Lane Gallery,終於噚日就走左去左一試。

原本想去佢另一間店Brick Lane的,因為這裡意比較靜。但這邊以飲野為主,為免我們等得太耐,店員建議我們去Brick Lane Gallery。

排隊時,見到畫得幾好影的
過到去,排了大約30mins左右,就有梳化位可以入坐。梳化位坐得較低,建議如果大家可以等的話,最好就唔好了。但因為的實在係太熱了,所以選擇入坐。

今次,我們點了All Day Breakfast, Egg Benedict & Pancake

All Day Breakfast嘅蛋,提供左不同煮法,迎合不同客人的喜愛,有太陽蛋,炒蛋,碎蛋...我們今之選擇了炒蛋。成份餐有多士,薯餅,茄汁豆,煙三文魚,磨茹,腸,火腿,煙肉,炒蛋,蕃茄,沙律菜,基本上有齊了All Day Breakfast嘅原素。較特別的,有少少芝士,呢個比較少見。成份餐,不太油,都萛好味。

輪到Egg Benedict, 吃過幾間不同的Egg Benedict,Brick Lane Gallery可萛得上美味。只蛋嘅蛋味好香,配以English Muffin, 火腿,波菜加上精髓的荷蘭醬,真的幾美味。水波蛋圓圓的放在火腿上面,加上黃色的荷蘭醬,賣相都好靚。
三塊厚厚的Pancake,配上忌廉,牛油,金黃糖醬同新鮮士多啤梨。多種不同配搭,都迎合了不同客人的喜愛。 對於我,Pancake本身已有少少甜味,加上不太甜的忌廉同金黃糖醬,再加上新鮮士多啤梨,是美味的食法。

總括來說,食物不錯,只欠在環境嘈了一點!


Mon 私家屋 web site
http://monprivatehouse.wix.com/monprivatehouse
Mon 私家屋 Facebook Fan Page
https://www.facebook.com/welcometopmonprivatehouse
Mon 私家屋 Blog Link
http://welcometopmonprivatehouse.blogspot.hk
Google+
https://plus.google.com/u/0/117948322261768957014/plusones
Twitter
https://twitter.com/Momokocha