關於我自己

Hong Kong
因為OL生活平淡,所以最愛是閒在生活中享受生活,分享生活!至今,由平凡到晚晚的OT的OL到今日的自由接Job的Freelance Marketing同Blogger ,4年間試了不同的美容產品與療程,出席了不同的發佈會及聚會。透過這些機會,讓我可以在盡情地分享我如何在生活中享受生活。 其實要靚好簡單,享受生活也好簡單!

2014年1月16日 星期四

「一餐急救」- 點食都唔怕?!大餐急救 / 火鍋急救

成日都話減肥係女性的終身事業,為左減肥可真係咩都做得出。尤其我呢D肥肥地的,食少幾餐,唔敢食大餐並不萛什麼。我之前都分享過唔少減肥同保持的方法。但我們始終生活係社會中的,一定有朋友,一定會同朋友去街食飯。特別大時大節,又點少得BBQ,打邊爐呢D活動。

以我為例,由12月24號到1月2號,短短10日,我BBQ左2次,打邊爐3次,High Tea 2次!!!唔通之後要10日都唔食?其實10日唔食都補唔返的。嚟緊又農曆年,加上自己生日,又嚟過,點唔食都無用啦!

好在上星期收到「一餐急救」的大餐急救同火鍋急救,可以係農曆年及生日前一試效用。

一餐急救系列是針對一餐過剩營養被吸收,而專設的全面阻隔口含片產品。所以不但可以食得安心,更能夠盡情享受豐盛的一餐,而無需擔心餐後所帶來肥胖的苦惱,無論任何時候食幾多都唔會再後悔。而且它不是減肥丸或排毒丸,亦不含減肥清腸成份的。 

一餐急救是最新的全面性阻隔口含片,一包內含一片專利含片和兩片火鍋或大餐含片,其中可以抑制吸收的珍貴成份包括:日本專利菇抽出物(榎茸),苦瓜皂甘,美國專利柑橘纖維,黃金小麥纖維,水溶性纖維,巴拿巴葉,栗子皮萃取,仙人掌萃取,武靴葉萃取,白腎豆等。

 一餐急救的有效原理可分為阻隔澱粉和抑制油份兩方面,首先澱粉需要α-amylase酵素才能轉化被人體吸收,而一餐急救的成份內含天然的酵素阻斷劑(α-amylase inhibitor),可以抑制澱粉被消化,有助減少澱粉被吸收。另外由於油份需要分解成小分子才會被人體吸收, 而一餐急救中成份同時具有抑制胰脂解酵素,它會令油份無法被分解為小分子,再配合多種纖維吸收剩餘油脂,在澱粉和油份雙重阻隔之下,從而解決一餐飲食過量的吸收。

「大餐急救」是急救系列中最全面的阻隔配方,由兩粒大餐專研含片及一粒「KILL MEAL B.L.O.C.K.TM 專利阻隔含片所組成。一包能即時有效阻隔一頓大餐所產生的高油和高澱粉,以及甜品吸收,令你可無後顧之憂享用美食。

「火鍋急救」是急救系列中針對火鍋所帶來過多油份及澱粉的阻隔配方,它們各自由兩粒火鍋專研含片及一粒專利阻隔含片「Kill Meal B.L.O.C.K.TM所組成。它們都能夠讓您盡情享受豐盛的一餐,而無需擔心餐後所帶來肥胖的苦惱,無論任何時候食幾多都唔會再後悔。

食法餐前或餐後45分鐘內效果最好

 幾天前,我終於試左佢地了!

「大餐急救」- 有一日放工塞左兩個鐘頭車,返到屋企已經11點。屋企留左飯餸給我,又肚餓又咁晏,食嘢又會好吸收,點萛好?我終於決定使用大餐急救,食完可以等於無食,可以飽肚之餘又阻隔了致肥的澱粉質同油份。我係餐後食用,一次過含了三片葡萄柚青檸味的口含片。味道OK!

「火鍋急救」- 當然係同朋友打完邊爐時用左啦!呢個係薄荷青檸味的口含片。味道都不錯,薄荷味仲可以除食完飯後口中的味道。

其實,最重要以上兩種都不會令人有肚痛,肚瀉等問題出現,無需擔心食完要搵洗手間或回家的車程中肚仔唔舒服。既然食完好似無咩反應,又點知真係急救到呢?HEA HEA! 因為每次食完急救,第二天的便便氣味特別濃郁,仲係浮面的,便便浮面是因為是油份在便便中。(希望睇緊嘅朋友唔係食飯中)換言之,我無吸收到大餐中的油份啦!

另外,個人建議餐後食用,順道清除口中食物殘留的味道。

依家,我隨身都會帶定一包「大餐急救」同「火鍋急救」,萬一有朋友急CALL我出來食飯Gathering都無有怕啦!另外一提的,其實火鍋後都可以食「大餐急救」,因為「大餐急救」較全面地阻隔一餐過剩的營養,但「火鍋急救」則更為理想。因為「火鍋急救」更能針對性地阻隔火鍋所帶來的油份和澱粉質。

**以上試用產品及產品資訊由一餐急救提供!**



Mon 私家屋 Facebook Fan Page
Mon 私家屋 Blog Link
Mon 私家屋 The Ztyle Page
Mon 私家屋 Beauty Exchange Page
Mon 私家屋 Beauty Qooza Page