關於我自己

Hong Kong
因為OL生活平淡,所以最愛是閒在生活中享受生活,分享生活!至今,由平凡到晚晚的OT的OL到今日的自由接Job的Freelance Marketing同Blogger ,4年間試了不同的美容產品與療程,出席了不同的發佈會及聚會。透過這些機會,讓我可以在盡情地分享我如何在生活中享受生活。 其實要靚好簡單,享受生活也好簡單!

2015年2月15日 星期日

《活動》gooodapple x Style Aromatherapy變髮派對


上星期六,接受了gooodapple x Style Aromatherapy 的邀請,到了銅鑼灣的Fashion Walk Log on, 參加了變髮派對!



那天剛好早上染髮完,頭髮吹成C curve狀,就看看她們如果幫我變髮了!

首先介紹一下Style Aromatherapy既免沖洗定型系列一共有三款,分別係宜家最HIT、金色既係「摩洛哥堅果油」、灰色既係「防脫髮免沖洗定型潤髮乳」、黃色既係「深層修護免沖洗定型潤髮乳」。而我們試用的是金色既係「摩洛哥堅果油」系列!


大會當日安排左髮型師幫我地「變髮」,髮型師為我選擇左試用Babyliss 捲髮器。髮型師提醒我地,如果要使用呢類既捲髮器,先要將頭髮梳順,避免「CLICK」實部機。夾曲要分層夾,先夾尾部,再夾頂部。部機都真係好方便,短短幾分鐘,已經將我由C Curve變成曲髮了!



 再用「摩洛哥堅果油免洗定型潤髮乳」就「二合一」,「造型」同「保濕」只需一個步驟就做到。只須在頭髮中間至髮尾用上就可!最重要係撥鬆先好用產品,如果唔係就去變得一執執,唔好睇,好"娘"的!


呢張係回家後(至少10個鐘後)都叫做Keep到丫!

實不相瞞,其實我天生曲髮的!所以我現在每天可以使用呢枝「摩洛哥堅果油免洗定型潤髮乳」!

呢支由以色列製造的二合一潤髮乳,沒有經過動物測試,並標明產品全部不合SLS/SLES及Parbens,可以放心使用。

只要將適量揼出來,放在掌心,由頭髪中間開始塗至髪尾,再"揸一揸"髮尾令本地鬈曲度更靚就可以了!


看看以下相片吧!看得出來其光澤感是不錯的!用後細看頭髮,保濕度真的比一般Moussse好!

加上用在頭髮上是幾爽身同自然的!




價錢只是$109/400ml, 已經加入我的回購List了!




最有,有個吸睛的產品,是這個捲捲器,很容易都捲出C Curve了!



**產品及有關資料由該品牌提供**

免責聲明:
本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。
如需協助或希望獲得更多有關產品資訊請直接聯絡該品牌查詢或尋求相關專業意見。

如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。








希望大家喜歡我的分享!
歡迎找我合作,試用及出席活動! Thanks!


Mon私家屋 Blog Link
Mon私家屋 Facebook Fan Page
Mon私家屋 The Ztyle Page
Mon私家屋 Beauty Qooza Page
Mon私家屋 Elle Page
Mon私家屋 We Share Page
Mon私家屋 She.come Page
Mon私家屋 U Blog Page
Mon私家屋 Beautylife Page
http://www.beautylife.hk/?105251
iTrial Page
http://itrial.hk/user/MonChan
Mon 私家屋微博